. |
|
Як правильно зберігати копчену рибу в холодильникуВід правильності зберігання риби залежить її якість та смак. І якщо з замороженим продуктом все й так зрозуміло, інші види туші потребують трішки інших умов. Розберемося, яких. Як правильно зберігати рибу гарячого коптіння?Продукт в основному коптять в промислових умовах. Саме копчена риба http://r-b.in.ua/produkciya/riba-garyachogo-kopchennya-2/ має такі властивості, як неймовірний смак, поживність та зберігання багатої кількості вітамінів та мінералів. Її зберігають, як правило, в холодильнику, в якому повинні мати місце наступні умови:
Рибу, котра пройшла термічну обробку, тобто була приготована методом гарячого коптіння, можна зберігати від трьох діб і більше. Якщо копчення проводилося по правилам та з дотриманням вимог, продукт буде свіжим та корисним протягом довгого часу. При цьому його оптимальна температура зберігання становить від -2 до +2 градусів. Крім цього, копчену рибу дозволяється заморожувати при температурі до -30 градусів. В такому вигляді вона зберігається до 1 місяця. Перед вживанням її розморожують при температурі не більше 8 градусів. Рекомендована вологість становить від 75 до 90%. Умови зберігання риби холодного коптінняТака туша гарно переносить довге зберігання, адже в її туші майже немає вологи. Зате є велика кількість солі та бактерицидних компонентів. Для того, щоб продукт не зіпсувався, потрібно дотримуватися температури в холодильнику від -2 до -5 градусів. При таких умовах риба зберігає смак протягом 2-2,5 місяців. Рибні продукти (балики) можуть не зіпсуватися протягом 1 місяця. Важливо, щоб до продукції надходило свіже повітря. Інакше вона може покритися грибком. Для того, щоб копчена риба зберігалася максимально довго, дотримуйтеся наступних правил:
Якщо ви плануєте зберігати рибу в морозильній камері, загорніть її в пергаментний лист, завдяки чому вдасться зберегти аромат продукту. В тому випадку, якщо ви кладете в холодильник шматочки продукту, який вже споживаєте, терміни його зберігання дещо інші. Тушу гарячого копчення можна зберігати до 3 діб, а холодного до 10 днів. Можна також використовувати вакуумні упаковки, завдяки яким зберігання риби в морозильній камері збільшується до 3 місяців. І вона залишиться корисною, свіжою та ароматною. Стаття створена при підтримці компанії «Рибка Боровицька». |
. |
2002-2013 © Одесский музей западного и восточного искусства |